Френски лекар е убил поне 9 пациенти, за да се

...
Френски лекар е убил поне 9 пациенти, за да се
Коментари Харесай

Френски лекар убил 9 пациенти докато се правел на герой

Френски доктор е умъртвил най-малко 9 пациенти, с цел да се направи на воин и да ги избави, оповестява Евронюз.
Д-р Фредерик Пешие съзнателно натравял пациентите по време на интервенции, с цел да провокира прекъсване на сърцето и героичен да ги върне към живот. Прокуратурата упреква Пешие, че в 9 от тези случаи пациентите са умряли. Разследването посочило, че доктор Пешие е забъркан в 24 от 66-те подозрителни случая, станали по време на интервенции в клиниката в град Безансон, където практикувал.
"Господин Пешие е общият знаменател сред тези съществени произшествия, които довели до изострен спор сред анестезиолозите и хирурзите в клиника Сен Венсан ", споделя прокурор Етиен Манто.
47-годишният доктор отхвърля обвиняванията, само че прокуратурата изиска да остане в ареста до момента в който пристигна време за делото. "Обвинението е основано на поредност съвпадащи детайли ", сподели Манто, като добави, че лекарят не бил е заловен на мястото на престъплението. "Предизвикваме който и да е, да покаже доказателства ", сподели юристът на доктора пред публицисти.
Д-р Прешие бил "вездесъщ " по време на съживяването на пациентите, като сътрудниците му заподозрели, че прекомерно бързо и тъкмо слага диагнозите за свръхдоза анестетик.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР