Френски колоездач е бил арестуван, след като във велосипеда му

...
Френски колоездач е бил арестуван, след като във велосипеда му
Коментари Харесай

Арестуваха колоездач-измамник във Франция


Френски колоездач е бил задържан, откакто във велосипеда му е бил открит дребен мотор, заяви локалната федерация по колоездене.

Състезателят е дилетант на 43 години, само че името му не се оповестява, защото тече следствие. Той е взел участие на съревнование в Югозападна Франция от трета категория, като мощното му показване е повдигнало доста въпроси у съдиите, които са се обърнали към локалната антидопингова организация, която е работила дружно с полицията.

Мъжът изцяло признава виновността си, само че твърди, че е употребявал механичния допинг едвам в края на надпреварата, което по този начин или другояче щял да завоюва. Случаят е първи във Франция, където са изключително чувствителни във връзка с честността в колоездачния спорт.

" Използвах моторчето напълно за малко в края на надпреварата. Знам, че всички ме ненавиждат, само че какво толкоз е станало. Не съм умъртвил дете, нито съм продавал дрога. На 43 години съм, кариерата ми е пред своя край. Положителното в цялата работа е, че около този случай ще бъдат разкрити и други, защото не съм аз единствен, който го прави ", споделя неназованият по име мъж пред " Франс Бльо Перигор ".

Използването на прикрит машинален мотор в колоездачно съревнование не е първи сходен случай, само че като цяло се случва рядко в аматьорско съревнование участници да употребяват неразрешено задвижване.

През това лято имаше сходен случай в Италия, а през предходната година белгийски играч бе осъден за 6 години отвън спорта, откакто употребява сходен мотор по време на международния шампионат по велокрос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР