Френски изследователи твърдят, че има малко доказателства за това, дали

...
Френски изследователи твърдят, че има малко доказателства за това, дали
Коментари Харесай

Колко безопасни са пробиотиците?


Френски откриватели настояват, че има малко доказателства за това, дали пробиотиците и пребиотиците са безвредни, макар разрастващия им се пазар.

Пробиотиците са артикули, които доставят потребни бактерии на червата. Те подкрепят черния дроб и пазят стомашно-чревния тракт. Киселото мляко е най-известният източник на пробиотици, тъй като съдържа лактобацили и бифидобактерии.

Пребиотиците са артикули, които имат за цел да подхранят и подтикват растежа и развиването на потребните бактерии. Те са един тип "храната " на пробиотиците.

Аида Бафета и сътрудниците му от Френския проучвателен институт Inserm, преглеждат 384 изследвания от 2015 година, свързани с пребиотиците, пробиотиците и синбиотиците . Според проучванията 1/3 от изследванията не дават информация за вредите и единствено 2% отразяват безвредните съставни елементи.

Д-р Шира Дорон от Медицинския университет „ Туфс “

е един от дребното откриватели, разглеждащи сигурността на пробиотиците. Според нея здравите хора не получават нежелани реакции , когато одобряват пробиотик.

За тези пациенти, които се подлагат на химиотерапия и неутропения, е правилно, че в случай че пият пробиотици, има възможност те да попаднат в кръвта им. Ако бактериите, които се намират в червата, навлязат в кръвообращението , могат да причинят положението бактериемия.

Според доктор Дорон проблем е, че никой не знае задоволително за полезността на продуктите на пазара, съдържащи пробиотици.

Свързани публикации.. Пробиотик-бактериите, които ни вършат здрави и красиви 0 Пробиотикът Lactacare с премия " Хранителна добавка на годината " 0 Чревните бактерии въздействат върху метаболизма ни 0

В червата има голям брой бактерии, а другите хора имат друг състав на микробиома. Микробиолозите настояват, че към момента е невероятно да се разбере от кои бактерии имаме повече или по-малко потребност и дали потреблението на киселото мляко или ферментирала храна , може да промени този баланс.

От Агенцията за надзор на

храните и медикаменти

на Съединени американски щати одобряват множеството пробиотици

за безвредни, само че службата не контролира добавките. Според доктор Дорон регламентите на FDA затрудняват откривателите да изследват сигурността и успеваемостта на пробиотиците.

Изследват се и случаите, когато хората одобряват пробиотици, с цел да се преборят със страничните резултати на антибиотиците . Според Световната здравна организация живите бактерии могат да обезпечат антибиотично устойчиви гени на инфекциите в организма, макар че това е единствено догадка.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР