Френски хеликоптер Дофин втора ръка е новото попълнение към флота

...
Френски хеликоптер Дофин втора ръка е новото попълнение към флота
Коментари Харесай

Флотът ни се сдоби с Долфин

Френски хеликоптер " Дофин " втора употреба е новото попълнение към флота ни. „ В момента е екипиран с 12 седалки пътнически за транспортни задания, моторите са „ Ариел 2С “ с 672 конски сили всеки от тях, оптималната дълготрайност на полета е от порядъка на 4 часа без спомагателни резервоари “, изясни подполк. Спас Спасов, пълководец на Авиобаза " Чайка ", оповестява Нова тв. Хеликоптерът доближава оптималната височина 6100 метра, отдалеченост до 350-400 морски благи и е с радиус на деяние 150 морски благи. Преди да бъде доставен тук, е употребен от частна норвежка компания в гражданската авиация. Машината не е снабдена с въоръжение. Ще подкрепи подготовката на водачи, планувана е за транспортни цели и надзор на корабоплаването. Може да се употребява и за битка с противозаконния трафик на хора, оръжие и артикули, търсене и избавяне, авиомедицинска евакуация.

Тази година военноморска авиобаза " Чайка " означи 60-годишен празник, а хангарът за вертолетите е построен през предишния век от тогавашните ни немски съдружници.

„ Едните съдружници са ни създали хангари тогава, чакам новите съдружници да бъдат по-благосклонни при придобиването на новата бойна техника ”, разяснява Красимир Каракачанов, министър на защитата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР