Френски дизайнери предлагат помпата да отпадне от аксесоарите на велосипеда,

...
Френски дизайнери предлагат помпата да отпадне от аксесоарите на велосипеда,
Коментари Харесай

Сгъстен въздух в рамката замества помпата на колелото

Френски дизайнери оферират помпата да отпадне от аксесоарите на велосипеда, а рамката му да се употребява като контейнер за сбит въздух. Според създателите на плана в Kickstarter, въздухът за гумата може да  идва от рамкат, а не от помпа.

Колоездачите постоянно вземат велосипедна помпа със себе си в пътешестване - от време на време би трябвало да се надуе колело след поправки в полето. Популярна опция на ръчните помпи са помпите със сменяеми патрони с въглероден диоксид, за които би трябвало да закупите нов патрон след всяка приложимост, защото те не се презареждат. Има и по-екзотични решения - да вземем за пример, портативен цилиндър за сбит въздух за многократна приложимост. Всички тези варианти, в това число класическата ръчна помпа, значат, че притежателят на велосипеда би трябвало да не не помни, че би трябвало да ги вземе със себе си.

Като част от акцията за краудфандинг, създателите показаха два рамкови модела (шосейни и планински велосипеди) под марката CHOKA.

За напомпване на колелата е обезпечен еластичен маркуч с клапан, тъй че велосипедистът може елементарно да надуе гумата. Според създателите на плана, подаването на въздух от рамката е задоволително за напомпване на три гуми 27,5 × 2,80 до 1.5 атмосфери, а самият контейнер пази въздух под 12 атмосфери.
Проектът ще бъде финализиран, т.е. първите артикули ще стигнат до купувачите, през юни 2021 година
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР