Френски детективи разследват странните липси на ценни предмети от Елисейския

...
Френски детективи разследват странните липси на ценни предмети от Елисейския
Коментари Харесай

Разследват изчезването на голям брой предмети от Елисейския дворец

Френски детективи проверяват странните неналичия на скъпи предмети от Елисейския замък, в това число творби на изкуството и старинни мебели, написа английският Telegraph.
Сред предметите са бронзова статуя и статуетки, имперски столове и солидна маса от 19 век, фотьойл от 18 век и килими от 17-то столетие. Полицията не е сигурна дали те са били преместени и забравени, сложени в някое мазе или откраднати.
В последните седем години, Елисейския замък е изпратил 81 недоволства по отношение на хипотетични обири на общо 122 статуи, картини или фотографии, както и на над 500 предмети, част от мебелировката на президентската резиденция, които биха могли да костват хиляди евро.
Според представител на полицията има „ шокиращо равнище на липса на внимание при следенето на предметите. Все отново не приказваме за неща, взети от аукцион или частен дом, а от президентската резиденция, където сигурността е на извънредно високо равнище “, съобщи представителят, като разкри, че детективите работят по версията за обири, осъществени от чиновниците.
Париж е прочут със своите обири на бижута и творби на изкуството, само че изгубването на толкоз доста скъпи исторически и културни артефакти от Елисейския замък е срамно леке върху полицията, разяснява изданието. Ако във всички обири се включи и броят на глинените съдове, то общата численост на изчезналите предмети надвишава 57 хиляди, предава организация Фокус. 
Така неотдавна порцеланов комплект, продаван в интернет, бе разпознат като принадлежащ на някогашния френски президент Рене Коти, който е поръчал неговото разработване през 50-те години на предишния век. По-лошото е, че Елисейският замък не е единствената президентска резиденция във Франция с този проблем. Такива случаи има във версайската вила „ Ла Лентерн “, Форт Брегансон на Средиземноморското крайбрежие и няколко други сходни комплекса.
Крадците евентуално са се възползвали от неналичието на в детайли изложение на предметите и най-много на сервизите за хранене, приборите и елементарно портативните обекти, като да вземем за пример столове.
В същото време президентът Макрон и по-скоро първата дама Биргит Макрон, извършват своето предпочитание за ободряване на ситуацията в Елисейския замък, в границите на която са поръчани голям брой нови предмети, които да се употребяват вместо навършилите десетилетия приложимост принадлежности и покъщнина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР