Френски депутати искат да сложат край на практиката на масово

...
Френски депутати искат да сложат край на практиката на масово
Коментари Харесай

Френски депутати започват война срещу масовото изоставяне на домашни животни

Френски депутати желаят да сложат завършек на практиката на всеобщо занемаряване на домашни животни, изключително през лятото, когато хората отиват на отмора и изхвърлят любимците си на улицата, съобщи Агенция Франс Прес.

Двеста и четиридесет парламентаристи от всички политически партии оповестиха през днешния ден в седмичника "Журнал дю диманш ", че в скоро време ще внесат план на закон за преустановяване на практиката на всеобщо занемаряване на домашни животни, която "е недостойна за цивилизованите общества и за Франция ".

"Как да приемем, че 100 000 кучета и котки се изоставят всяка година в нашата страна? Това е един печален връх на европейско равнище ", споделят депутатите в публикация в изданието. Около 60 000 животни се изоставят във Франция единствено през лятото макар акциите на асоциации, защитаващи животните. През 1999 година бяха признати по-сурови наказания за хората, изоставящи животните - две години затвор и 30 000 евро санкция. Но резултат от тях по този начин и не беше реализиран.

Според депутатите главната мярка за предварителна защита против изоставянето на животни е идентификацията на котките и кучетата, която стана наложителна надлежно през 2012 година и през 1999 година Но ефикасността на тази мярка е относителна заради неналичието на наказания и надзор, споделят депутатите. Те считат, че едно от решенията би могло да бъде наложителна дезинфекция на котките.

Друго решение би било старческите домове да одобряват с изключение на възрастните хора и техните домашни животни. Освен това в учебните заведения би трябвало да има стратегии, които да създадат децата по-отговорни към ориста на животните.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР