Френски бизнесмен с алжирски корени обяви публично, че иска да

...
Френски бизнесмен с алжирски корени обяви публично, че иска да
Коментари Харесай

Френско-алжирски милионер ще плаща глобите за бурки на мюсюлманките в Австрия

Френски предприемач с алжирски корени разгласи обществено, че желае да заплаща санкциите за носене на бурка на мюсюлманките в Австрия. Зараната за носенето на обичайна дреха ще влезе в действие в страната след 2 седмици.

" Обръщам се към всички дами в Европа и особено към дамите в Австрия, които непринудено носят бурка - аз постоянно ще бъда до вас и ще платя тези санкции ", съобщи милионерът Рахид Неказ пред австрийската Servus TV, представен от Ройтерс.

Неказ счита, че щом има религиозна независимост, би трябвало да бъде призната и манифестацията на тази свободна вяра. Намеренията на милионера са да отбрани всички, които желаят свободно да изразят своите религиозни вярвания.

Неказ е плащал санкции на дами, носещи бурка, из Европа - Франция, Белгия, Холандия и Швейцария. Той даже е основал и специфична организация за задачата - “Touche pas à ma constitution ” (в дословен превод - " Не ми пипай конституцията " ).

Според самия Неказ той към този момент е платил санкции на стойност 300 хиляди евро.

Неговото предложение към австрийските мюсюлманки ядоса австрийските управляващи. Външният министър на Австрия Себастиан Курц заплаши предприемача с арест за " причина към осъществяване на закононарушение ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР