Френската звезда на Атлетико Мадрид“ реши да свали от плещите

...
Френската звезда на Атлетико Мадрид“ реши да свали от плещите
Коментари Харесай

Антоан Гризман отказа на Барселона

Френската звезда на „ Атлетико Мадрид “ реши да смъкна от плещите си тежестта на решението, по отношение на бъдещия си клубен тим още преди първия мач на Франция на Световното състезание в Русия. Нападателят разгласи решението си в особено писмено предаване, излъчено по испанска телевизия и озаглавено „ La Decision “ („ Решението “). В края на предаването играчът сподели просто: „ Аз взех решение да остана в „ Атлетико Мадрид “ “.

Гризман беше обект на усилени трансферни клюки в последните месеци. Медиите го пращаха в съвсем всички европейски грандове, като изключително напористи в желанието си да имат в състава си 27-годишния състезател на „ дюшекчиите “ бяха „ Барселона “.

Французинът е е една от най-ярките звезди на европейската клубна сцена, като записа следващия си мощен сезон за „ Атлетико “. Той записа общо 29 гола на сметката си в акцията, в това число и решаващите 2 гола, с които испанският отбор прекърши „ Олимпик Марсилия “ на финала на Лига Европа. Гризман се причисли към отбора от Мадрид от „ Реал Сосиедад “ през 2014 година и от този момент има маркирани 112 гола общо във всички надпревари.

Преди месец „ дюшекчиите “ реагираха много остро в общественото пространство против прекомерно настойчивия метод, по който „ Барселона “ преследваше Гризман. Повод за гнева на мадридчани беше изказването на президента на каталунския гранд Хосе Мария Бартомеу, който сподели, че към този момент се е срещал с сътрудника на играча по-рано през сезона и Гризман ще избере тях. „ Атлетико “ сезираха ФИФА и за неточен опит за договаряния с Гризман още през предишния декември.

Настоящият контракт на французина с мадридския тим изтича през 2022 година. Миналото лято той беше на косъм да напусне Испания в посока „ Манчестър Юнайтед “, като на този стадий съгласно негово изказване имаше към 60 % късмет да премине при „ алените дяволи “. В последна сметка обаче „ Атлетико “ се отхвърлиха от прехвърлянето и избраха да задържат звездата си, като даже го убедиха да удължи контракта си с една спомагателна година.

Веднага след лъчение на предаването по испанската телевизия, звездата употребява обществените мрежи, с цел да напише „ Моите почитатели, моят тим, моят дом. “ Телевизионното оповестяване на бъдещето му от страна на Гризман безусловно копира метода на звездата на Националната Баскетболна Асоциация ЛеБрон Джеймс. Джеймс, прочут просто като „ Кралят “, също разгласи обществено своето бъдеще в живо телевизионно предаване – „ Решението “. Баскетболистът обаче избра да подпише контракт с Маями Хийт, загърбвайки първия си интервал в родния Кливлънд Кавалиърс.

Добрите вести за почитателите на „ Атлетико Мадрид “ обаче не стопират дотук. „ Дюшекчиите “ оповестиха, че са постигнали авансово единодушие да подпишат с крилото на френския „ Монако “ Томас Лемар. Лемар е 22-годишен и може да играе по двата фланга на нападението. Той е съотборник на Гризман във френския народен тим.

Вижте в ефбет най-хубавите коефициенти и спечелете efbet bonus за мачовете от Световното състезание по футбол и за нов международен първенец!

Младата вяра беше мощно мечтан от британските грандове „ Манчестър Юнайтед “ и „ Ливърпул “ още от предишното трансферно лято. Тогава „ мърсисайдци “ даже предложиха за него 78 милиона английски паунда, само че „ Монако “ отхвърлиха офертата и избраха да задържат играча още един сезон. Ръководствата на френския отбор и „ Атлетико “ са в положителни връзки и очевидно това е натежало в договарянията в сегашния миг, защото съгласно испанските медии финансовите параметри, препоръчани от „ дюшекчиите “ са по-ниски – към 53,5 милиона паунда.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР