Френската звезда Жулиет Бинош получи наградата за цялостно творчество на

...
Френската звезда Жулиет Бинош получи наградата за цялостно творчество на
Коментари Харесай

Жулиет Бинош с награда за цялостно творчество на кинофестивала в Сан Себастиан

Френската звезда Жулиет Бинош получи премията за изцяло творчество на кинофестивала в Сан Себастиан, съобщи Франс прес. Носителка е на " Оскар " и е измежду най-известните френски актриси.



Жулиет Бинош сподели, че дамите в киното би трябвало да се научат да отхвърлят функции, които ги показват само като нечия брачна половинка, т.е. обект. " Казвам " не ", тъй като не се интересувам. "

Според нея не всеки път е елементарно, само че дамите с кариера в киното би трябвало да се научат да скачат в незнайното, а не да следват мачистките кодове.



Жулиет Бинош е на 58 години. Изиграла е 75 функции в киното от дебюта си през 1983 година до момента. Носителка е на " Оскар " за поддържаща роля за осъществяването си в " Английският пациент ". По думите ѝ в никакъв случай не е осъждала персонаж, вместо това се пробва да одобри всяка своя героиня с несъгласията ѝ.

Фестивалът в Сан Себастиан уважава Жулиет Бинош и канадския режисьор Дейвид Кроненбърг със специфичните награди " Доностия " за изключителните им достижения в киното.



фотоси: БГНЕС

Сред носителите на премията " Доностия " през годините са били Мерил Стрийп, Ричард Гиър, Иън Маккелън, Робърт де Ниро. През предходната година отличени бяха Марион Котияр и Джони Деп.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР