Френската застрахователна компания AXA ще увеличи 4 пъти инвестициите си

...
Френската застрахователна компания AXA ще увеличи 4 пъти инвестициите си
Коментари Харесай

Най-големият застраховател в света влага €12 милиарда в зелени проекти

Френската застрахователна компания AXA ще усили 4 пъти вложенията си в природосъобразни планове до 2020 година на 12 милиарда евро (10.6 милиарда долара) и ще се откаже от вложенията си във въгледобивната промишленост.

Френската компания, която е най-големият осигурител и втората най-голяма финансова компания в света, от няколко години е съсредоточена върху вложенията си в екологични планове.

" През 2015 година AXA се ангажира да доближи до 3 милиарда евро зелени вложения до 2020 година Като се има поради, че тази цел към този момент е реализирана, групата реши да учетвори първичната си цел и да доближи 12 милиарда евро до 2020 година ", сподели застрахователят.

Френският президент Еманюел Макрон е хазаин на срещата на върха по въпросите на климата тази седмица, където ще упорства богатите страни да усилят финансирането за справяне с изменението на климата и да призоват вложителите по света да се откажат от замърсителите в опит да ускорят напъните си за битка с световното стопляне.

Що се отнася до отхвърли от вложения във въгледобива, AXA ще се насочи към компании, които получават повече от 30% от приходите си от въглища. Компанията няма да застрахова нови планове за въглищни мини, нито планове, свързани с петролен пясък, в това число обвързваните с тях тръбопроводни компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР