Френската верига за търговия на дребно Карфур“ (Carrefour) обяви, че

...
Френската верига за търговия на дребно Карфур“ (Carrefour) обяви, че
Коментари Харесай

Шамар: Карфур“ спира да продава Пепси“ и Севън ъп“

Френската верига за търговия на дребно „ Карфур “ (Carrefour) разгласи, че стопира да продава продуктите на „ ПепсиКо “ (PepsiCo), защото те са станали прекомерно скъпи, съобщи Ройтерс.

Това е следващият конфликт от ценовата война сред световните производители на храни и огромните търговци, показва организацията.

От през днешния ден по рафтовете на магазините на веригата във Франция няма да участват известни безалкохолни питиета като да вземем за пример „ Пепси “ (Pepsi) и „ Севън ъп “ (7up) и чипсове „ Лейс “ (Lay`s), а където въпреки всичко ги има те ще бъдат придружени от записка:

„ Вече не продаваме тази марка заради недопустимо нарастване на цената “,

съобщи представител на „ Карфур “.

Засега не е ясно дали продуктите на „ ПепсиКо “, които към този момент са в магазините на веригата, ще бъдат изтеглени, сподели още представителят. Въпросните бележки ще участват единствено в магазините на „ Карфур “ във Франция.

От „ ПепсиКо “ не са дали отговор на запитванията на Ройтерс по тематиката.

Американската компания разгласи през октомври, че

възнамерява „ умерено “ нарастване на цените през актуалната година,

защото макар повишаването търсенето на стоките ѝ през 2023 година не е спаднало, което пък е довело до растеж на облагата за трета поредна година.

През предходната година доста търговци на дребно в няколко страни, измежду които

Германия и Белгия, оповестиха, че стопират поръчките от избрани производители поради скок на цените.

„ Карфур “ е една от веригите супермаркети, която води най-активна ценова борба с производителите на храни и питиета. През предходната година компанията стартира акция „ шринкфлация “, предупреждаваща потребителите за артикули, чието тегло е понижено, само че за сметка на това цената им е непокътната или нараснала. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР