Френската столица посрещна Новата година с фойерверки и пиротехническо шоу

...
Френската столица посрещна Новата година с фойерверки и пиротехническо шоу
Коментари Харесай

Вижте как светът посрещна Новата 2018 година

Френската столица посрещна Новата година с фойерверки и пиротехническо шоу край Триумфалната арка.
Стотици хиляди гости се събраха на булеварда „Шанз-елизе“, с цел да посрещнат Новата година.

The Arc de Triomphe as fireworks explode amid a laser and 3D video show as part of the 2018 New Year celebrations in Paris tonight. https://t.co/9MqhqPdF0f#HappyNewYearpic.twitter.com/xTV7jbBmqm

— NBC News (@NBCNews) January 1, 2018

В речта си за Новата година френският президент Еманюел Макрон прикани европейците да поддържат неговия план за континента. Той заяви, че 2018 година ще бъде от жизненоважно значение за Франция, Европа и света и добави, че желае да завоюва битката против ислямския екстремизъм в Сирия, Африка и в личната си страна.

В новогодишното си послание италианският президент Серджо Матарела прикани политическите партии да дават реалистични обещания за справяне с икономическите проблеми на страната, изключително безработицата. А страната посрещна Новата 2018 година по този начин:

Камбаната Биг Бен в часовниковата кула на английския Парламент означи настъпването на Нова година с 12 удара.

Часовникът беше краткотрайно върнат към работа за Коледа и Нова година, макар че през август стартира 4-годишна стратегия за възобновяване на кулата. Организаторите продадоха 100 000 билета за 12-минутното зрелище, при което бяха изстреляни към 10 000 фойерверки. Десетки хиляди се събраха и на близкия площад Трафалгар, както и на други места в Лондон.

Хиляди означиха идването на Новата година и на Червения площад в Москва:

Десетки филипинци бяха ранени от фойерверки при едни от най-шумните празненства в Азия. Президентът Родриго Дутерте подписа декрет, ограничителен потреблението на фойерверки единствено на избрани места, като покрай молове и паркове. Много филипинци, повлияни от китайските обичаи, имат вяра, че шумното посрещане на Нова година оказва помощ за прогонването на злото и неприятния шанс. Те обаче довеждат това поверие до рискови прояви, като взривявят рисково огромни фойерверки и стрелят с огнестрелно оръжие във въздуха, макар заплахата да бъдат задържани.

Мнозина японци посрещнаха настъпването на новата Година на кучето по обичайния метод – с молитва за мир и благополучие в прилежащите шинтоистки храмове, и с новогодишна софра, включваща скариди и сладостен черен фасул. Мнозина от тях се подредиха на опашка, с цел да се редуват да ударят камбаната в шинтоистки храмове 108 пъти в среднощ.

В Хонконг посрещнаха 2018 година с впечатляващ 10-минутен театър, почнал още преди среднощ с изстрелването на „падащи звезди“ от небостъргачите, извисяващи се над пристанище Виктория харбър.

Над 1 милион души посрещнаха навън Нова година в Ню Йорк макар извънредно студеното време в американския мегаполис.

Местни поданици и туристи участваха на известното събаряне на топката на нюйоркския площад „Таймс скуеър“. Градусите тъкмо в 12 часа паднаха до минус 12.

Марая Кери, Ник Джонас и „Шугърленд“ пяха наживо на площада.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР