Френската столица Париж очаква да извлече сериозна изгода от предстоящия

...
Френската столица Париж очаква да извлече сериозна изгода от предстоящия
Коментари Харесай

Европейска столица очаква да спечели 10 000 нови работни места след Brexit

Френската столица Париж чака да извлече сериозна полза от идния Brexit, очаквайки да одобри 10 000 директни работни места откакто Англия напусне Европейския съюз, написа Bloomberg.

3500 работни позиции към този момент се движат от Лондон към Париж, към които могат да бъдат добавени 30 000 непреки работни места, планува Жерар Местрале, ръководител на финансовото и капиталово лоби Paris Europlace.

 Париж е новият център на вложенията в Европа
Европа има нова столица на вложенията

Френската столица изпреварва Лондон за пръв път от 15 години

" Ние сме на прав път. Това е дълга конкуренция и ще идват от ден на ден и повече, тъй че сме относително оптимистично настроени ", съобщи Местрале пред Bloomberg.

Британският министър председател Тереза ​​Май е изправена пред протест в личната си партия, откакто двама основни министри подадоха оставки по-рано тази седмица, поради несъгласия с изискванията за овакантяване на Европейски Съюз.

 Brexit основава 50 000 работни места във Франкфурт
Brexit основава 50 000 работни места във Франкфурт

Morgan Stanley, Citigroup и JPMorgan са едни от многото, които към този момент обявиха, че ще се реалокират в немския град

Май напредва с проекта си за поддържане на Англия в близко комерсиално партньорство с Европейския съюз по отношение на стоките, до момента в който евроскептиците обмислят по какъв начин да блокират договорката.

" Настоящата обстановка усилва вероятността да не реализира съглашение през март 2019 година ", сподели Местралe. На Англия не би трябвало да се дава удължение на периода за излизане от Европейски Съюз, тъй като предприятията се нуждаят от изясненост. Вероятността за " корав " Brexit също е повишена след безпорядъка в английското държавно управление.

Най-голямата американска банка - JPMorgan Chase изиска " няколко десетки " чиновници да се реалокират в Европейски Съюз, в това число в Париж, преди Brexit. Банката е една от многото, които работят върху проекти да реорганизират европейските си интервенции, като крайният период наподобява все по-близо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР