Френската служба за гражданска авиация нареди на авиокомпаниите да отменят

...
Френската служба за гражданска авиация нареди на авиокомпаниите да отменят
Коментари Харесай

Една пета от полетите на парижкото летище „Орли“ са отменени

Френската работа за гражданска авиация подреди на самолетните компании да анулират 20% от днешните полети до и от парижкото летище „ Орли “, осведоми ДПА.

Причина за нарушавания трафик са плануваните митинги против пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон, съгласно която възрастните французи ще получават право на цялостна пенсия едвам на 64 години. Най-голямото шествие през днешния ден ще стартира в ранния следобяд в Париж. За момента не се обрисува намирането на компромис сред ръководещи и протестиращи. Ако не бъде открито бързо решения на спора, Франция може да се окаже блокирана от стачка по време на коледните и новогодишните празници.

През последните 24 часа беше надминат абсолютния връх по тапи в региона към Париж – близо 640 км се извиха по пътните артерии. Осем линии на метрото бяха затворени, а влаковете в периферията на френската столица се движеха с нарушавания на графика.

От синдикатите показаха, че обмислят нови митинги през януари. Очаква се през днешния ден националният жп оператор Ес Ен Се Еф (SNCF) да разгласи проектите си за интервала на празниците. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР