Френската ски федерация смята, че решението да се присъди домакинството

...
Френската ски федерация смята, че решението да се присъди домакинството
Коментари Харесай

Френските ски атакуват присъждането на домакинство на Азиатските зимни игри на Саудитска Арабия

Френската ски федерация счита, че решението да се присъди семейството на Азиатските зимни игри през 2029 година на Саудитска Арабия е срещу " това, което е желателно за планетата ".

В мнение, което е подписано и от съюза на операторите на ски зони, се споделя, че са " останали изумени " от проекта да се присъди домакинство на страна " на място, което е естествено оскъдно на вода и превалявания и където няма курорти и писти все още ".

Саудитска Арабия се готви да посрещне Азиатските зимни игри във футуристичния планове Неом, който ще коства 500 милиарда $. Олимпийският съюз на Азия избра кандидатурата на Тройена, което се възнамерява да бъде целогодишен ски курорт от 2026 година.

" Можем единствено да изобличим този нездравословен план, който е против това, което е желателно за планетата ", се споделя с обръщението на французите. Те считат, че всички би трябвало да почитат съглашението от Париж през 2015 година да се понижи световното стопляне, да се пестят ресурсите и биоразнообразието по резистентен метод.

" Това е изискването бъдещите генерации да живеят щастливо на планетата и да се научат да карат ски ", се споделя още в обръщението.

Саудитска Арабия ще бъде хазаин и на Азиатските игри през 2034 година в Рияд като част от нападателния блян за градеж на спортни уреди, с помощта на мощната стопанска система, бизирана на петрола. Подготвя се и невиждана кандидатура за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година, включваща три континента и страните Саудитска Арабия, Египет и Гърция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР