Френската селска торта със сини сливи става страшно вкусна. Идеална

...
Френската селска торта със сини сливи става страшно вкусна. Идеална
Коментари Харесай

Френска селска торта със сини сливи

Френската селска торта със сини сливи става ужасно вкусна. Идеална е и за следобедно кафе.

Необходими Продукти

За тестo


● краве масло - 42 г
● захар - 145 г
● пшенично брашно - 3 ч.ч.
● яйца - 2 бр.
● мед - 63 г, (2 с.л.)
● сол - 0.5 ч.л.
● сода бикарбонат - 8 г

За крем


● кондензирано мляко - 400 г (1 кутия), варено
● заквасена сметана - 500 г
● ванилин - 2 г
● ром - 2 с.л. мрачен (по желание)
● орехи - 100 г смлени
● сини сливи - 100 г нарязани

Начин на подготвяне

Приготвяме тестото в незапалим съд с дебело дъно. Ако дъното на съда е фино, тогава гответе на водна баня. За задачата в по-голяма купа загрейте водата до шупване и поставете в нея съда с продуктите за тестото:

Яйцата се разрушават леко със захарта и солта. Добавете масло и мед. Слагаме на слаб огън или на водна баня, като бъркаме от самото начало.

Когато захарта се разтвори изцяло и масата стане гореща, прибавете содата. Масата ще стартира да се пени и ще усили размера си.

Добавете две чаши брашно, разбъркайте и оставете на огъня още 3-5 минути.

След това свалете от огъня, прибавете останалото брашно и разбъркайте. Тестото ще стане меко и много лепкаво, само че не е нужно да добавяте повече брашно. След изстудяване тестото ще стане по-плътно и ще се разточи добре.

Оставете тестото да се охлади до стайна температура. Поставете тестото в хладилника, увито в стреч фолио или торбичка, най-малко за 2 часа, а най-добре за една нощ.

Включете фурната и я оставете да загрее до 190 градуса.

След това разделете тестото на 8 елементи. Всяка част от тестото се разточва една по една на тъничък слой, изрязва се кръг с диаметър 20 см. (аз използвах дъното на тавичка). Набодете тестото с вилица и го поставете във фурна, авансово загрята на 190 градуса. Печете блатовете за торта до златисто кафяво. В моята фурна всеки блат се печеше тъкмо 5 минути.

Оставете блатовете да се охладят до стайна температура.

(Ако не употребявате корите незабавно, можете да ги увиете в стреч фолио и да ги приберете в хладилника за няколко дни.)

Продължаваме с приготвянето на крема:

Рецептата изисква ром, само че не го прибавих, тъй като... Децата ядоха френската селска торта.

Подготовката на крема за тортата е извънредно елементарна - разбъркайте кондензирано мляко и заквасена сметана. Разбъркайте с миксер, само че доста деликатно.

Кондензираното мляко първо би трябвало да се извади от хладилника и да се остави да се затопли до стайна температура. Ако употребявате ром, прибавете го на този стадий. Не пропускайте да опитате готовия крем. Ако решите, че кремът не е задоволително сладостен, тогава прибавете малко пудра захар към крема. Не съм го добавила. Трябва да вземете висококачествено кондензирано мляко (Dulce de leche) и за предпочитане да го приготвите сами.

Първо намажете всяка кора с крем, по-късно прибавете шепа ядки и сини сливи. Смелете изрезките от блатовете или един цялостен блат на трохи. Сглобяваме намазаните блатовете един върху различен в кръг. Украсете цялата торта по избор. Поръсете тортата от горната страна с какао или с трохи.

Поставете медената торта със заквасена сметана и кондензирано мляко в хладилника за 8-12 часа.

Добър вкус! ⠀

Френската селска торта със сини сливи става ужасно вкусна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР