Френската прокуратура разследва предизборната кампания на настоящия френски президент Еманюел

...
Френската прокуратура разследва предизборната кампания на настоящия френски президент Еманюел
Коментари Харесай

Разследват Макрон за предизборни дарения

Френската прокуратура проверява предизборната акция на сегашния френски президент Еманюел Макрон, оповестиха международните осведомителни организации.

Неизвестни донори на общо 144 000 евро, получени от партията " Република, напред! " привлякоха вниманието на държавното обвиняване.

Средствата са превеждани по електронен път и източниците за момента не са открити. Новината е била доказана от източници на прокуратурата, като в известието се акцентира, че за момента няма потвърдено нарушаване на законодателството.

Агенциите напомнят, че съгласно френското законодателство самостоятелен донор може да подари до 7500 евро годишно. Проверява се дали този предел не е бил надхвърлен. Противниците на Макрон в изборите също бяха подложени на сходни инспекции. Сред тях бе и левият претендент Жан-Люк Меленшон.

Центристът Макрон завоюва изборите през 2017 година, откакто победи претендента на " Националния фронт " Марин льо Пен. Партията му " Република, напред! " бе учредена през 2016 година.

Разследването против ръководещите идва на фона на продължаващи митинги в страната, приключили с жертви и стотици ранени. Припомняме, че така наречен придвижване на " жълтите жилетки " е ориентирано против увеличението на налозите върху горивата от 1 януари 2019 година.

Френският министър председател Едуар Филип съобщи, че държавното управление ще остане твърдо в проекта си за увеличение на акциза. Управляващите приканиха да не се радикализират митингите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР