Френската посланичка Флоранс Робин първа от представителите на страните в

...
Френската посланичка Флоранс Робин първа от представителите на страните в
Коментари Харесай

Франция първа в ЕС реагира на протестите в България

Френската посланичка Флоранс Робин първа от представителите на страните в Европейски Съюз реагира публично на митингите в България. По мотив днешния народен празник на своята страна тя направи от страницата на посолството във Facebook видео послание към българската общност, в което сподели:

" Привързаността на България към Европейския съюз ни изпълва с убеденост. За да продължи да гори европейският пламък, би трябвало да бъдем бдителни за върховенството на закона и свободата на печата - за постоянна и необратима правова страна според уговорките, поети от нея при влизането й в Европейския съюз ".

Тъй като протестиращите упорстват за господство на закона, а не за изборното му използване от основния прокурор Иван Гешев, както и за независимост на медиите от манипулаците на държавното управление на Бойко Борисов и медийния магнат Делян Пеевски, ясно е с чии позиции хармонизира завоалираният дипломатически език, към който е длъжна да се придържа посланичката.

Флоранс Робин заяви, че тази година подарява за благотворителна цел парите, които нормално отиват за празничен банкет в градините на посолството. Вчера тя подари здравно съоръжение на болничното заведение в Харманли, а на следващия ден ще направи подаяние на дом за деца без наставнически грижи във Варна. Отделно по време на епидемията посолството на Франция е раздало храна на близо 2 хиляди фамилии в цяла България. " Защото солидарността и братството са съществени полезности на френската република, изясни тя през вчерашния ден в Харманли и добави: " Щастлива съм да съм тук в Харманли, тъй като България не е единствено София, както Франция не е единствено Париж. Аз съм уверена, че би трябвало да работим с обособените градове, тъй че да се погрижим за страданията в нашия свят ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР