Френската полиция застреля във вторник и рани тежко невъоръжена жена,

...
Френската полиция застреля във вторник и рани тежко невъоръжена жена,
Коментари Харесай

Полицията откри огън по жена, която „отправи заплахи“ на гарата в Париж

Френската полиция простреля във вторник и рани тежко невъоръжена жена, която отправяше закани на гара в Париж по време на утринния час пик, оповестиха полицията и прокурорите пред Агенция Франс Прес.

Според очевидци 38-годишната жена, която е била изцяло забулена, е крещяла „ Алаху акбар “ („ Бог е най-великият “) и е „ отправяла закани “, сподели източник от полицията, добавяйки, че „ полицията е стреляла, тъй като се е страхувала за тяхната сигурност ”.

След като пасажери в крайградски трен, пътуващ от източните покрайнини до Париж, сигнализираха полицията, сътрудниците съумяха да „ изолират ” дамата на станция Bibliotheque Francois Mitterrand на южния бряг на столицата, която беше евакуирана, сподели източникът.

Тя „ отхвърли да извърши полицейските заповеди “ и заплаши „ да се взриви “, сподели прокуратурата в Париж.

След това двама служители на реда стреляха с осем патрона по дамата, нанасяйки животозастрашаващо пострадване в корема й, оповестиха от прокуратурата. По-рано беше казано, че един служител на реда е създал единствено един изстрел.

Не са открити експлозиви или други оръжия при дамата, която е откарана в болница, сподели полицейският източник.

Полицията е почнала две следствия, споделиха прокурорите. Едната ще проверява дейностите на дамата, а другата е да обясни дали потреблението на огнестрелно оръжие от полицията е било целесъобразно.

Правителственият представител Оливие Веран сподели, че е имало „ минимум три “ позвънявания от пасажери до железопътния оператор SNCF, който от своя страна предизвести полицията.

„ Полицията, преценявайки обстановката като рискова, откри огън “, сподели той пред кореспонденти.

Записите от камерите на служителите на реда и от камерите за видеонаблюдение в гарата биха помогнали да се открият тъкмо обстоятелствата по случая, сподели той сподели.

Веран сподели, че дамата е имала предходна присъда за закани към патрулиращи бойци. Имаше въпроси по отношение на психологичното й здраве, сподели той.

„ Ще знаем повече в идващите часове “, сподели Веран.

Два полицейски източника прибавиха, че дамата в един миг е била сложена в лист за наблюдаване на радикализацията, макар че не беше несъмнено дали името й към момента е в листата.

Франция е под „ паника за нахлуване “ от 13 октомври, когато преподавател в северния град Арас беше намушкан до гибел от някогашен възпитаник ислямист.

Мнозина във Франция, която има огромно мюсюлманско и еврейско население, също се притесняват от последствията от офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври и последвалата израелска бомбардировка на Газа.

Сигналите за бомби доведоха до евакуацията на десетки летища, гари и туристически обекти – в това число двореца Версай – през последните седмици.

В понеделник министърът на вътрешните работи Джералд Дарманин сподели, че във Франция е имало 819 антисемитски акта от 7 октомври насам и 414 свързани ареста.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР