Френската полиция започна засилване на мерките за сигурност в курортния

...
Френската полиция започна засилване на мерките за сигурност в курортния
Коментари Харесай

Жълти жилетки и анархисти заплашват срещата на Г-7 във Франция

Френската полиция стартира усилване на ограниченията за сигурност в курортния град Биариц, който ще бъде хазаин на срещата от високо ниво на Г-7 в събота и неделя, предава AФП.

Повече от 10 000 въоръжени служители на реда се чака да пазят водачите на страните от формата.
Срещата на Г-7: Тръмп предлага Русия да се върне в групата Той ще има обособени срещи с водачите на Англия, Франция, Германия, Индия и Канада
Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер уточни три съществени закани за сигурността на събитието: вероятно излизане на демонстрации от надзор, терористичната опасност и заплахата от хакерски атаки.

Кастанер акцентира, че френските управляващи няма да толерират никакви ексцеси и че, в случай че се стигне до такива, ще им бъде даден нужният отговор.

Биариц е известна туристическа дестинация в Югозападна Франция, който по принцип е цялостен с туристи по това време на годината. Вместо това историческият център на града в този момент е отцепен в очакване на водачите на седемте най-развити стопански страни, които ще проведат поредност от срещи.

Снимка: EPA

Въпреки, че френските управляващи не разрешиха демонстрациите в Биариц, към момента има терзания от страна на противоправителствената организация „ Жълтите жилетки “ и от страна на локални анархисти. По-рано тази седмица петима души бяха задържани за издание на известия в интернет, които окуражават набези против полицията по време на срещата от високо ниво.

Протести, позволени от държавното управление въпреки всичко ще има, само че в тях ще вземат присъединяване благотворителни организации, природозащитници и леви групи, и те ще се проведат на 30 километра от Биариц, където водачите ще се срещнат.
Снимка: EPA
Очаква се и хиляди протестиращи да излязат на протест, който ще се придвижи до границата с Испания, като те ще бъдат придружавани от 3 000 служители на реда. Въпреки това няколко групи на „ Жълтите жилетки “ дадоха обещание също да стачкуват на няколко места, а други протестни групи обявиха, че ще има актове на „ гражданско непокорство " преди срещата.

Върху събитието също така към този момент са надвиснали облаците на трансатлантическото недоразумение по въпросите на търговията, Иран и климатичните промени.

В Г-7 членуват Англия, Германия, Италия, Канада, Съединените щати, Франция и Япония. На срещите участват и представители на Европейския съюз. Френският президент Еманюел Макрон предложения също водачите на Австралия, Буркина Фасо, Чили, Египет, Индия, Сенегал, Руанда и Южна Африка, с цел да има по-широк спор за неравенството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР