Френската полиция се похвали със задържането на прочут гангстер, който

...
Френската полиция се похвали със задържането на прочут гангстер, който
Коментари Харесай

Успех и оставка за френското вътрешно министерство

Френската полиция се похвали със задържането на фамозен разбойник, който през юли избяга от пандиза като в холивудски екшън. Редуан Фаид, който излежаваше 25-годишна присъда, е задържан в град Крей на север от Париж. Този триумф на вътрешното министерство съответства с оставката на неговия началник. Жерар Колон изясни, че счита да се кандидатира за кмет на Лион. Френската преса написа, че оставката на министъра хвърля изпълнителната власт в рецесия.

Редуан Фаид - най-издирваният човек във Франция, е арестуван дружно с още трима души, измежду които и брат му. При интервенцията, която е протекла безпрепятствено, са конфискувани оръжия. " Престъпникът от кариерата " или " царят на бягствата от пандиза ", както го назовават, е бягал и през 2013 година Той е наказан на 25 години затвор като уредник на несполучлив обир през 2010 година, при който почина служителка на полицията.
 Рецидивист избяга от френски затвор с хеликоптер Рецидивист избяга от френски затвор с хеликоптер
Обирджия рецидивист избяга от затвор във Франция с хеликоптер, съобщи Франс прес. Инцидентът е станал през днешния ден сутринта в пандиза в град Ро в департамент...

На 1 юли двама тежко въоръжени съучастници отвлякоха хеликоптер, дружно с водача, кацнаха в двора на пандиза и благодарение на димни гранати и ъглошлайфове изведоха Фаид на независимост. Обирджията, който твърди, че го въодушевяват герои като Тони Монтана от " Белязания ", беше търсен над три месеца. Успешната акция за задържането беше похвалена от Жерар Колон, който подаде два пъти оставка като вътрешен министър, преди президентът Еманюел Макрон да я одобри. Постът се поема краткотрайно от премиера Едуар Филип.
 ​Френският президент Еманюел Макрон е приел оставката на вътрешния министър ​Френският президент Еманюел Макрон е приел оставката на вътрешния министър
Френският президент Еманюел Макрон е приел оставката на вътрешния министър Жерар Колон и изиска от премиера Едуар Филип да извършва тази служба, до...
Жерар Колон, някогашен вътрешен министър на Франция: Винаги напущаме вътрешното министерство с огромно страдание. То е отлично - поради разнообразните действия и поради качествата на дамите и мъжете, които работят тук.
Наблюдателите правят оценка случилото се като следващия удар против президента Еманюел Макрон. Така беше и при оставката на известния екоминистър Никола Юло в края на август. Това е седмата оставка в кабинета за 15 месеца на ръководство.

 Жерар Колон Жерар Колон © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР