Френската полиция разпръсна със сълзотворен газ протестиращите жълти жилетки във

...
Френската полиция разпръсна със сълзотворен газ протестиращите жълти жилетки във
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и „жълти жилетки“ в центъра на Париж

Френската полиция разпръсна със сълзотворен газ протестиращите „ жълти жилетки ” във френската столица Париж. Тази събота стачкуващите показаха недоволството си против държавното управление на президента Емануел Макрон за 13-ти път, осведоми „ Ройтерс ”, съобщи бТВ.

Протестното шествие стартира от Триумфалната арка, трансформирал се в сцена на конфликти с полицията при предходни митинги. След това те минаха по площад „ Шанс Елизе “ и се насочиха към постройка на Народното събрание.

При опит да съборят част от огражденията към постройката, която сега се ремонтира, полицията употребява сълзотворен газ срещу протестиращите. Местните медии оповестяват, че при конфликтите са потърпевши двама стачкуващи и двама униформени. Участник в митингите е бил тежко ранен, откакто при експлоадиране на граната със сълзотворен газ е била откъсната ръката му.

Протестът на „ жълтите жилетки ” стартира в средата на ноември 2018 година като неодобрение против повишаването на горивата. След това демонстрациите преминаха в претенции за възстановяване на стандарта на живот, а митингите прераснаха в протести и конфликти с полицията, които взеха жертви.

По публични данни, за 13 седмици по време на демонстрациите към 1700 протестиращи 1000 служители на реда са били ранени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР