Френската полиция пресече контрабанда на канабис за €4 млн. Дрогата

...
Френската полиция пресече контрабанда на канабис за €4 млн. Дрогата
Коментари Харесай

Хванаха български камион с канабис във Франция

Френската полиция пресече контрабанда на канабис за €4 млн. Дрогата е била открита в ТИР с българска регистрация, оповестяват локалните медии.

При акция на митницата на Лон льо Соние в предишния петък сутринта е открита дрогата. Тя е била разпределена в пакети. Точното количество на канабиса е 398 кг.

Дрогата е открита на път А39 в департамента в източна Франция - Юра. Шофьорът споделил на митничарите, че идва от Испания и отива за Германия, с цел да достави разнообразни артикули. Водачът на хладилния ТИР е арестуван. Срещу него е повдигнато обвиняване за контрабанда на опиати.

След като бяха отворени вратите на хладилното ремарке, митническите чиновници откриха 252 пакета марихуана, тежащи 312 кг. и 16 опаковки от канабисна смола с тегло от 86 кг., оповестиха в прессъобщение от френските митници.

Оттам прецизират, че стоката е била пакетирана в термо фолио и е била скрита в дъното на хладилния камион зад транспортираните дини и кашони с портокали.

От началото на годината локалната митница е конфискувала над 2 т. канабис - листна маса и смола. Само през предходната 2017 година френските митници са конфискували общо 46,1 т. марихуана.

Преди 10 месеца двама българи бяха хванати с 900 кг. канабис в региона на Монпелие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР