Френската полиция не е задържала издирван джихадист, който планирал атаки

...
Френската полиция не е задържала издирван джихадист, който планирал атаки
Коментари Харесай

Френската полиция е объркала самоличността на арестуван екстремист

Френската полиция не е задържала търсен джихадист, който възнамерявал офанзиви в региона на Париж и в България, както бе обявено по-рано през днешния ден, а друго лице.
При по-подробна инспекция на самоличността на задържания се оказало, че името му се разграничава с една писмен знак от това на търсения терорист. Външният му тип също не подхожда на описанието на джихадиста, заяви кореспондентът на БНР в Париж.

По-рано в. „ Паризиен “ заяви, че френската полиция е задържала през днешния ден през нощта в Париж разгласен за търсене с европейска заповед коренен ислямист, който възнамерявал атентати във френската столица и в България. Мъжът, който е французин, е задържан на „ Шанз Елизе “ след инспекция на автомобила „ Ситроен “, в който се возел. Проверката била предизвикана от нетрезвото положение на водача, който е арестуван поради приложимост на алкохол. Първоначално чиновниците на органите на реда сметнали, че спътникът му е търсен и изключително рисков джихадист, за който има издадени три издадени заповеди за арест, в това число европейска, само че съмненията им в последна сметка не се оправдали.

Издирваният е обект на заповед за задържане поради незаконен сговор за подготовка на терористични актове в региона на Париж и в България, заяви осведомен източник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР