Френската полиция изстреля сълзотворен газ и направи десетки арести в

...
Френската полиция изстреля сълзотворен газ и направи десетки арести в
Коментари Харесай

Стотици арести при поредния протест на жълтите жилетки в Париж

Френската полиция изстреля сълзотворен газ и направи десетки арести в събота, до момента в който разпръсваше групи от протестиращите "жълти жилетки “, които се пробват да провеждат нерегламентирани манифестации в центъра на Париж, заяви "Ройтерс ".

Правителството разпростра всеобщо полицейско наличие, защото се притесняваше, че последователите на "жълтите жилетки " ще се възползват от провеждането на други шествия - против климатичните промени и за пенсионна промяна, с цел да провокират безпорядък във френската столица.

Полицията е направила 90 ареста в Париж към обяд локално време и е отблъснала към 100 протестиращи, които се пробват да се съберат на край Шанз-Елизе.

Бяха мобилизирани към 7500 служители на реда в няколко региона, в това число Шанз-Елизе. Над 30 метростанции бяха затворени.

"Жълтите жилетки " организираха своята 45-та поредна акция.

организираха 45-та поредна събота на акция и се стремяха да съживят присъединяване си в демонстрации, които от време на време се трансфораха в принуждение.

Движението се появи в края на предходната година, провокирано от повишението на налозите върху горивата и експлоадирането на протест против стила на ръководство на президента Еманюел Макрон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР