Френската полиция използва водни струи и сълзотворен газ срещу протестиращи

...
Френската полиция използва водни струи и сълзотворен газ срещу протестиращи
Коментари Харесай

Полицията отново използва сълзотворен газ срещу жълтите жилетки във Франция

Френската полиция употребява водни струи и сълзотворен газ против протестиращи " жълти жилетки " край Триумфалната арка в Париж в днешната девета поредна събота на митинги против икономическите промени на президента Еманюел Макрон, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Напрежението се увеличи, откакто някои от стачкуващите замериха служителите на реда с камъни и багра.
 Двама пожарникари са починали при гърмежа в Париж  Експлозия в хлебарница раздруса центъра на Париж, десетки са ранени (обновена)
Хиляди стачкуващи образуваха шумно, само че спокойно шествие по огромните булеварди с първокласни магазини в Северен Париж покрай мястото, където при газова детонация в хлебопекарна рано сутринта починаха двама пожарникари и испанска туристка, а близо 50 бяха ранени.

Центърът на френската столица е блокиран заради опасения от ново принуждение от страна на радикални детайли измежду придвижването на " жълтите жилетки ". Мостовете на река Сена са затворени, а публични здания като Народното събрание и президентската резиденция са отцепени с полицейски заграждения.

Група протестиращи се събраха също и на фамозното авеню " Шанз-Елизе ", където имаше подиуми на принуждение през последните седмици. Много от тях скандираха апели за оставката на Макрон.

До късния следобяд нямаше съществени конфликти с полицията. В Париж задържаните са към 50, някои от които носели със себе си предмети, които могат да се употребяват като оръжие.

Хиляди участваха в шествия и в южните градове Бордо и Тулон, както и в източния град Страсбург и в град Бурж, в Централна Франция, където се събраха 5000 стачкуващи.

Общо 32 000 последователи на " жълтите жилетки " са взели участие през днешния ден в демонстрациите в разнообразни градове на Франция, заяви ТАСС, базирайки се на телевизия Бе Еф Ем (BFM). Това е доста повече, в сравнение с предходната събота, когато в митингите се включиха 26 000 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР