Френската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи, които

...
Френската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи, които
Коментари Харесай

Френската полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи

Френската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи, които хвърляха бомбички и възпламениха кошчета за отпадък в Париж, Лион и Бордо през днешния ден, откакто 14-ата седмица на демонстрации на " жълтите жилетки " бе белязана от случаи на принуждение, съобщи Ройтерс.
 
В северния френски град Руан четирима души бяха ранени, откакто водач опита да си проправи път през събралото се голям брой, оповестиха управляващите.

 
Демонстранти се събраха спокойно при започване на деня край Триумфалната арка в Париж, която бе център на конфликтите с полицията при започване на митингите, преди да се насочат към Айфеловата кула.
 
По-късно през следобеда полиция и стачкуващи с качулки влязоха в конфликт край Дома на инвалидите в центъра на Париж, където се чака маршът да приключи. Полицията във френската столица е задържала 26 участници в демонстрациите.
 Френската полиция употребява сълзотворен газ против протестиращи БГНЕС-->
По последни данни по улиците през днешния ден са излезли към 5000 души в Париж и близо 41 500 в страната. Миналата седмица органите на реда оповестиха за 4000 стачкуващи в столицата и 51 400 в страната.
 
В Бордо и Лион полицията също употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващи, хвърлящи бомбички, след случаи на запалени кошчета за отпадък и вандалски прояви.
 
Протестиращите се пробваха да блокират център на " Амазон ", а някои хвърляха камъни по полицията в Тулуза.
 Френската полиция употребява сълзотворен газ против протестиращи БГНЕС
В град Льо Ман бе разрушен офис на депутата от " Република, напред! " Дамиен Пишеро, осведоми ТАСС. В града са били нанесени вреди и на други сгради.
 
Недоволните от политиката на президента Еманюел Макрон се събират всяка събота от 17 ноември, създавайки най-голямата досега рецесия в ръководството му.
 
Протестите бяха провокирани от яд против плануваното повишение на налога за горивата, само че в това време прераснаха в неодобрение от политиката на Макрон. През последните месеци конфликтите сред протестиращи и полиция станаха нещо всекидневно. Според публични източници в последно време броят на участниците понижава, а социологически проучваният сочат, че спада и публичната поддръжка за придвижването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР