Френската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне неразрешена демонстрация

...
Френската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне неразрешена демонстрация
Коментари Харесай

Полицията в Париж използва сълзотворен газ на протест пред Лувъра

Френската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне неразрешена проява на придвижването на „ жълтите жилетки “, чиито участници възнамеряваха да тръгнат от Лувъра към Националното заседание, оповестява сътрудник на ТАСС, представен от " Фокус ".
Стачкуващи попречиха на Лувъра да отвори порти Затварянето провокира разочарованието на стотици гости
Отрядът на специфичните сили блокира няколко улици покрай Лувъра и изолира част от стачкуващите на комерсиалната улица „ Риволи “, като ги прикани неотложно да спрат нерегламентирания протест. Полицията неведнъж трябваше да изтласква стачкуващите от площада наоколо до метрото пред Лувъра.



Поне един човек беше арестуван по време на безредиците. В процеса на разпространяване полицията няколко пъти употребява гранати със сълзотворен газ. Според деятели в „ Туитър “ някои участници са били санкционирани със 135 евро за присъединяване в забранен протест.



Прави усещане, че множеството от събралите се на улица „ Риволи “ са били наясно авансово, че префектурата на парижката полиция не е одобрила оповестения маршрут.
Идеите за отстъпки по пенсионната промяна разединиха протестиращите във Франция Предложението раздели стачкуващите синдикати
Сблъсъци с полицията бяха регистрирани в други градове на страната. По-специално, сълзотворен газ бе употребен в Монпелие, където бяха призовани да се съберат „ жълти жилетки “ от цяла Франция. Напрегната остава обстановката в Тулуза, където също са регистрирани обособени епизоди на борба сред полицията и стачкуващите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР