Френската полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи по време на

...
Френската полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи по време на
Коментари Харесай

Сблъсъци в Париж след военния парад

Френската полиция употребява сълзотворен газ против протестиращи по време на конфликти в централната част на Париж след годишния боен церемониал във връзка Деня на Бастилията на " Шанз Елизе " , осведоми Агенция Франс Прес.

Служителите на реда се пробваха да разпилян десетки протестиращи , които скандираха против държавното управление, събориха издигнатите защитни ограждения за парада и подпалиха кофи за отпадък.

От предходната година Франция, съответно Париж, е разтърсена от протестното придвижване на " жълтите жилетки " против президента Еманюел Макрон. Днес зародилото принуждение в Париж е най-голямото от март . Много анализатори имаха вяра, че придвижването е изгубило силата си.

Но стачкуващите в Централен Париж не носиха жълти жилетки , които са знак на придвижването. По-рано полицията заяви, че няма да разреши на хора с жилетки да преминат огражденията . Някои от стачкуващите вместо това носиха жълти балони.

Преди възникването на конфликтите парижките управляващи оповестиха, че 152 души са арестувани . ДПА осведоми, че измежду задържаните са двама водачи на " жълтите жилетки " . Става въпрос за известните протестиращи Жером Родригес и Максим Никол . Те са арестувани по съмнение в образуване на противозаконна проява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР