Френската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да

...
Френската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да
Коментари Харесай

Франция забранява пропалестински митинги, репресии срещу протестиращите на фона на войната в Газа

Френската полиция употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне протестиращите, които излязоха по улиците в поддръжка на палестинците, малко откакто държавното управление се реалокира в забранете всички сходни манифестации.

Полицията разпръсна протест в столицата Париж в четвъртък, следвайки заповедите на министъра на вътрешните работи Джералд Дарманин да забрани всички пропалестински демонстрации в името на „ публичния ред “. Критиците нарекоха заповедта офанзива против гражданските свободи.

Продължете да четете

лист от 4 детайла „ Няма да се включва електрически ключ “, до момента в който пленниците не бъдат освободени, споделя Израел < /h3> Израел споделя, че 6000 бомби са хвърлени върху Газа, до момента в който войната с Хамас наближава седмица „ Съобщение “: Защо Байдън е изпратил американска ударна група по време на войната в Газа? Как Съединени американски щати поддържат армията на Израел h3> завършек на списъка

„ Ние живеем в страна с гражданско право, страна, в която имаме право да заемем позиция и да демонстрираме. [Нечестно е] да се не разрешава за едната страна и да се позволява за другата и това не отразява действителността на Палестина “, сподели 29-годишната Шарлот Вотие пред организация Ройтерс.


Забраната пристигна, до момента в който Израел продължава да бомбардира линията Газа към този момент шести ден, убивайки повече от 1400 души, ранявайки хиляди и заличавайки квартали във към този момент обсадената територия, която в този момент е под цялостна блокада.

Бомбардировките започнаха в събота, откакто палестинската въоръжена формация Хамас предприе невиждано навлизане в израелската територия. Повече от 1300 души са убити в Израел и минимум 100 са взети в плен от Хамас.

Френският министър Дарманин също сподели, че минимум 24 души са били задържани във Франция за „ антисемитски дейности “ от събота, добавяйки, че той има вяра, че всеки чужденец, който извърши такива дейности, би трябвало да бъде експулсиран от Франция „ без закъснение “.

Франция е дом на най-големите мюсюлмански и еврейски общности в Европа, а събитията в чужбина от време на време могат да усилят вътрешното напрежение.

Не са оповестени ограничавания за събития в поддръжка на Израел.

„ Нека не прибавяме, посредством илюзии или калкулации, вътрешните разделения към интернационалните разделения “, сподели френският президент Еманюел Макрон в четвъртък. „ Щитът на единството ще ни защищити от ненавист и ексцесии. “

Макрон сподели, че 13 френски жители са били убити при офанзивата на Хамас, до момента в който други 17, в това число деца, са в неопределеност. Някои може да са измежду десетките хора, в това число израелци и чужденци, държани в плен от Хамас в Газа.

„ Франция прави всичко дружно с израелските управляващи и нашите сътрудници, с цел да ги върне безвредно вкъщи, тъй като Франция в никакъв случай не изоставя децата си “, сподели Макрон, добавяйки, че Израел има правото да унищожи Хамас, само че би трябвало да го направи, като в същото време „ резервира цивилното население “.

Макрон също сподели, че трайното решение на насилието би трябвало да включва самостоятелна палестинска страна.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР