Френската полиция е започнала да разчиства два незаконни мигрантски лагера

...
Френската полиция е започнала да разчиства два незаконни мигрантски лагера
Коментари Харесай

Полицията разтурва още два лагера на мигранти в Париж

Френската полиция е почнала да разчиства два противозаконни мигрантски лагера в Париж , след сходна интервенция през миналата седмица, в последния опит на държавното управление да се оправи с притока на мигранти, пред който е изправена Франция през последните три години, оповестява " Ройтерс ".

В изказване на полицията в Париж се прецизира, че управляващите са в развой на почистване на два противозаконни бежански лагера - единия в североизточната част на френската столица, а другия до канала Сен Мартен .

 Френската полиция прочисти мигрантски лагери в Париж
Френската полиция прочисти мигрантски лагери в Париж

Стотици бездомни хора са откарани с рейсове във краткотрайни убежища

Миналата седмица управляващите прогониха към 1000 мигранти от по-големия лагер " Милениър ", също в североизточната част на Париж. Тези мигранти след това бяха отведени в разнообразни центрове за настаняване към столицата.

Европа е наранена от тежка рецесия с мигранти от 2015 година Повече от 1 млн. души от Африка и Близкия изток, както и доста от Афганистан, се пробваха да се доберат до Западна Европа през Турция или по море.

Във Франция по-голямата част от притока на мигранти приключва в северното пристанище Кале, където великански лагер беше разрушен от управляващите в края на 2016 година Повечето от останалите се събраха в Париж и на югоизток покрай френско-италианската граница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР