Френската полиция е задържала ислямски проповедник в парижкото предградие Пантен

...
Френската полиция е задържала ислямски проповедник в парижкото предградие Пантен
Коментари Харесай

Ислямски проповедник е десетият арестуван по делото за убийството на учителя

Френската полиция е задържала ислямски просветител в парижкото предградие Пантен в границите на следствието на вчерашното ликвидиране на преподавател по история от 18-годишен юноша от чеченски генезис, роден в Москва. Това заяви телевизия Ел Се И (LCI), представена от ТАСС.

Така арестуваните по случая стават 10. Елементите от следствието за ислямистки терористичен атентат против френски преподавател, обезглавен през вчерашния ден покрай Париж от емигрант разкриват съществуването на отмъстителна акция в обществените мрежи против преподавателя, тъй като посочил карикатури на пророка Мохамед на учениците си, заяви Франс прес.

Прокурорът за битка с тероризма Жан-Франсоа Рикар показа някои детайлности от убийството, ужасило Франция.

47-годишният Самюел Пати се прибирал през вчерашния ден вкъщи при брачната половинка и децата си, когато бил атакуван с нож от Абдулах Абуезидович А., който след това поел отговорност за убийството в Туитър. Посолството на Русия във Франция отхвърли всевъзможни връзки с нападателя, който живеел от 12 години във Франция.

Сред задържаните са близки на причинителя, както и бащата на ученичка, който призовал в обществените мрежи за възмездие против учителя, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР