Френската полиция е арестувала мъж по подозрение, че е оставил

...
Френската полиция е арестувала мъж по подозрение, че е оставил
Коментари Харесай

Арестуваха терорист в Тулуза, оставил взрив пред катедрала

Френската полиция е арестувала мъж по съмнение, че е оставил самоделно взривно устройство пред катедрала в Тулуза, заяви Агенция Франс Прес.

Властите изтеглиха катедралата " Сент Етиен " в петък, откакто обвинен е влезнал по време на утринната литургия и оставил недоверчив пакет.

Френският вътрешен министър Жерал Дарманен съобщи, че пакетът е " неподготвено взривно устройство ", което мъжът не е съумял да взриви.

Дарманен удостовери в " Туитър ", че устройството е обезвредено и " няма жертви и ранени ".

" Благодарение на бързата интервенция на службите, полицейската интервенция в Тулуза завърши ", сподели той.

Прокурорът на Тулуза съобщи, че обвиненият е прочут на управляващите за доста закононарушения, измежду които шофиране в нетрезво положение и пренебрежение към съда.

Все още не е явен претекстът за случая.

Едно от последните набези в страната бе осъществено в столицата Париж през февруари. Френската полиция простреля въоръжен мъж, нападнал с нож униформени на жп гара " Север " в града.Жп гара " Север " (Gare du Nord) е една от най-големите железопътни гари в Европа и през нея минават интернационалните влакове, свързващи Англия и Белгия.

През 2020 година при нахлуване с нож в базиликата в Ница починаха трима поклонници, a 84-годишен духовник беше погубен пред олтара на църквата в град в Нормандия през 2016 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР