Френската полиция арестува 20 души за нападения срещу роми в

...
Френската полиция арестува 20 души за нападения срещу роми в
Коментари Харесай

Нападения срещу роми заради фалшиви новини във Франция

Френската полиция арестува 20 души за набези против роми в няколко североизточни покрайнини на Париж. Властите се борят против всеобща неуравновесеност, провокирана от подправени изказвания в интернет, че роми отвличат девойки за проституция и търговия с органи.

Банди от най-вече млади мъже атакуват групи от роми и палят тяхно имущество, в това число всички бели микробуси, с които разполагат. Полицията заяви за няколко такива случая през последните 10 дни, основно в департаментите Сен Сен Дени и О дьо Сен. Причината - периодически тревожни известия в обществените мрежи, че роми с бял микробус отвличат измежду бял ден девойки за търговия с органи или проституция.

Няма данни за потърпевши при този рейд против роми от Молдова край Бобини. При всеки подобен случай полицията реагира също в обществените мрежи с тревога " Фалшива вест " и с предизвестие: " Не подстрекавайте към принуждение! "
Франсоа Леже, шеф по сигурността в Сен Сен Дени: Две деца и родителите им подадоха сигнали за опит за похищение. Но следствието потвърди, че лъжат.
Френските медии напомнят, че сходна неуравновесеност - отново с бял микробус и отвличания, имаше през декември във Версай, южно от Париж. Разпространяването на подправени клюки във Франция се санкционира с санкция от 45 000 до 135 хиляди евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР