Френската писателка Ариен Форниа беше призната за виновна за клевета

...
Френската писателка Ариен Форниа беше призната за виновна за клевета
Коментари Харесай

Разказаха играта на #MeToo: Още една "изнасилена" осъдена за клевета СНИМКИ

Френската писателка Ариен Форниа беше приета за отговорна за клюка в сряда, откакто упрекна някогашен френски министър в полово посягане против нея в опера преди 10 години.

30-годишната Форниа беше санкционирана алегорично едно евро обезщетение и наказана да отдръпна желае си против Пиер Жокс, който беше оповестен в блога ѝ. Освен това тя е наказана да заплати 3000 евро такси на Жокс.


Жокс, който в този момент е на 85 години, беше върховен политик на социалистическата партия, който беше министър на защитата и вътрешните работи в държавното управление на екс-президента Франсоа Митеран.


През 2017 година, когато придвижването #MeToo подтикна стотици дами да осъдят принудително държание, Форниа го упрекна в нахлуване, до момента в който били в Парижката опера през 2010 година Тя сподели, че Жокс докоснал крайници й няколко пъти, до момента в който се пробва да мушне ръката си под роклята й по време на представлението.


Жокс отхвърли обвиняването и изиска обществено опрощение, започвайки дело за клюка предишния ноември, откакто Форниа отхвърли.


Съдебното решение припомня това по сходно дело, заведено предходната година против Сандра Мюлер, създател на френското придвижване #MeToo. Мюлер беше наказана през септември за клюка против чиновник във френска телевизия, който упрекна в полов тормоз посредством обява в Twitter. Тя беше наказана да заплати 15 000 евро, както и юридически възнаграждения на мъжа, за който тя сподели, че й отправил полово обвързани забележки на празненство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР