Френската национална железопътна компания Ес Ен Се Еф (SNCF) отмени

...
Френската национална железопътна компания Ес Ен Се Еф (SNCF) отмени
Коментари Харесай

Транспортът във Франция отново е нарушен заради стачка

Френската национална железопътна компания Ес Ен Се Еф (SNCF) анулира множеството влакове за през днешния ден поради стачката против пенсионната промяна, препоръчана от държавното управление.
Франция стачкува против пенсионна промяна на президента Макрон Над 800 хиляди души в близо 70 града се оповестиха срещу препоръчаните промени
Над 800 000 души участваха в първите демонстрации на 5 декември в цялата страна. Протестите не престават към този момент няколко дни. На доста места шествията прераснаха в конфликти с полицията и принуждение.

Снимка: Reuters

Следващата национална стачка е оповестена за другата седмица във вторник, 10 декември. Стачката е най-мащабният народен митинг за последните 25 години.
Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters
Днес движи единствено един високоскоростен трен Те Же Ве (TGV) от шест авансово планувани, както и един от шестте крайградски електрически влака Трансилиен (Transilien) и два от 10 районни влака Те Е Ер (TER). Приблизително същият график е очакван и за на следващия ден.

Снимка: Reuters

Освен това за неделя са анулирани три от пет интернационалните влака Евростар (Eurostar) сред Париж и Лондон и два от три влака Талис (Thalys), свързващи Франция с Швейцария, Испания, Италия и Германия.

И метрото на френската столица е мощно лимитирано. Парижката самостоятелна транспортна администрация (RATP) осведоми, че през днешния ден и на следващия ден са затворени 14 от 16 линии на метрото. Автобусите и трамваите също се движат със закъснения.
Генерална стачка във Франция, анулирани са полети В Париж се чакат конфликти
Представители на транспортната компания приканиха жителите и туристите да наблюдават информацията на уеб страницата им и в Туитър.

Главното ръководство за гражданска авиация заяви, че са вероятни промени и в днешното разписание на полетите.

Снимка: Reuters

Въпреки митингите, френският министър председател Едуар Филип изрази твърда увереност да приключи плануваната пенсионна промяна. Лидерът на Общата конфедерация на труда Филип Мартинез съобщи от своя страна, че ще се бори до момента в който проектът не бъде отдръпнат. Двамата дадоха изявленията, оповестени през днешния ден и представени от Ройтерс и ТАСС.

" Ако през днешния ден не приемем цялостна, сериозна и прогресивна промяна, то на следващия ден някои различен ще го направи, само че в действителност брутално ", разяснява Едуар Филип.
В петък той разгласи, че на 11 декември (сряда) ще показа подробни параметри на пенсионната промяна.
Хиляди на митинг против пенсионната промяна във Франция Чрез промяната президентът Макрон желае да уеднакви методиките за пенсиониране
Филип Мартинез сподели пред същото издание, че неговият профсъюз ще продължи митинга, до момента в който държавното управление не се откаже от проекта. " Ще продължим, до момента в който проектът не бъде отдръпнат ", предизвести профсъюзният водач.

Президентът Еманюел Макрон желае да вкара пенсионна система с равни права за всички и да отстрани подсистемите, при които някои служащи в железопътния превоз и други браншове могат да се пенсионират при започване на 50-те си години, с едно десетилетие преди останалите, напомня Ройтерс.

Тази вечер Макрон ще се срещне в Елисейския замък с министрите, ангажирани с плана за пенсионна промяна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР