Френската модна къща Кристиан Диор представи новата си колекция по

...
Френската модна къща Кристиан Диор представи новата си колекция по
Коментари Харесай

Модна къща Диор представи нова колекция върху миниатюрни манекени

Френската фешън къща " Кристиан Диор " показа новата си сбирка по необикновен метод , като вместо обичайното фешън шоу, моделите висша мода бяха показани върху дребни манекени, заяви Ройтерс.

Модните къщи са принудени да показват сбирките си онлайн и посредством видеозаписи и филми като част от Парижката седмица на модата , откакто обичайните представяния, на които участват фенове на висшата мода от целия свят, бяха анулирани поради пандемията от новия ковид.

Вечерните рокли на " Диор " са въодушевени от дами, представителки на сюрреализма в изкуството като фотографката Лий Милър . Моделите се отличават със комплицирани бродерии и пера. Те бяха показани върху 37 дребни манекена , които след това ще бъдат разпратени до водещи клиенти по света. На ревюто те бяха показани в къс екстравагантен филм, сниман от режисьора на " Гомор " Матео Гароне.



" Създадохме този план в необикновен миг от живота ", сподели дизайнерката Мария Грация Киури , която стартира да работи върху шоуто по време на карантината в Рим.

Пътуващите дребни манекени припомнят за времето след Втората международна война, когато сходни били употребявани от стилните къщи, с цел да подържат сбирките и да стигат до клиентите.

Киури сподели, че по този начин марката желае да насочи посланието, че в Париж " традициите са живи ".

" Това е нещо друго, само че е красиво ", сподели Киури за работата по кино лентата, в който нимфи и русалки са очаровани от моделите висша мода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР