Френската министърка по европейските въпроси Натали Лоазо заяви днес, че

...
Френската министърка по европейските въпроси Натали Лоазо заяви днес, че
Коментари Харесай

Френският министър по европейските въпроси подаде оставка

Френската министърка по европейските въпроси Натали Лоазо съобщи през днешния ден, че подава оставка, с цел да води листата на партията на президента Еманюел Макрон за европейските избори, заяви ДПА.

"Това е листата на тези, които имат вяра, че френският народ има потребност от по-силна Европа, тъй че Европа да стане по-силна ", сподели Лоазо, давайки начало в Париж на предизборната си акция. Макрон се стреми да показа европейските избори като съревнование сред проевропейската позиция и националистическите, антиевропейски хрумвания на крайнодесни политици като Марин Льо Пен във Франция и италианския вицепремиер Матео Салвини.

Лоазо сподели, че листата, наречена "Ренесанс " (Възраждане), поддържа визията на Макрон за "Европа на свободите ", защитаваща присъщите й полезности и свободи, европейския обществен модел и околната среда. Партията на Макрон "Република, напред! " още не е част от нито едно политическо семейство в Екологичен потенциал. Лидерът на партията Станислас Герини сподели, че тя работи с "демократи, либерали, прогресисти, с тези, които желаят освежен европейски план ". Лоазо уточни, че листата евентуално ще откри съдружници в редиците на групата на либералите АЛДЕ, само че би могла да сътрудничи и с хора, идващи от други политически обединения. Според анкетите във Франция партията на Макрон е преди всичко, компактно следвана от Националния общ брой на Льо Пен.

В началото на акцията си Лоазо разкритикува борещите се за Брекзит английски водачи, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. "Помните ли лозунга "Да си върнем контрола? ". "Това беше добър девиз, само че отговорът беше неверен и виждаме ситуацията, в което те в този момент се намират ", сподели тя. "Връщането на контрола върху ориста ви може да се реализира единствено с Европа ", акцентира Лоазо. Тя е посланик от кариерата и е била отпред на елитната Висша школа по администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР