Френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли ще пристигне утре

...
Френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли ще пристигне утре
Коментари Харесай

Френската министърка на въоръжените сили ще пристигне утре в Бейрут

Френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли ще дойде на следващия ден на двудневно посещаване в Бейрут, с цел да посрещне хеликоптероносача "Тонер ", който ще достави помощи в опустошената от детонациите предходната седмица ливанска столица, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Посланието на тази аудиенция е: ние сме тук, поддръжката продължава, обещаната помощ е доставена. Една от задачите е разчистването на пристанището, с цел да може то да възобнови активността си ", обявиха от офиса на Парли.

Парли ще посети Бейрут седмица след френския президент Еманюел Макрон, който бе първият държавен глава, посетил Бейрут след злополуката.

Макрон съобщи, че не трябва да се позволяват външни намеси в Ливан, изрази безпокойството си от обстановката в Беларус

При визитата си президентът даде обещание помощ на ливанците и прикани управляващите да стартират структурни промени, с цел да могат да получат интернационална помощ за възобновяване. Правителството на Ливан, което бе упрекнато от жителите в корупция и неприятно ръководство, подаде оставка в понеделник.

Флоранс Парли ще посрещне "Тонер ", който се чака да дойде през нощта на четвъртък против петък, и ще се срещне с президента на Ливан Мишел Аун. "Тонер ", който потегли в неделя от Тулон, Южна Франция, транспортира инженерен екип от френската войска от към 350 души, а също по този начин и особено подготвени водолази от френския флот, чиято задача е да открият дали във водите край пристанището има парчета, които затрудняват достъпа до него. Хеликоптероносачът придвижва и хранителни помощи, най-много жито, както и строителни материали, предоставени от френски министерства и частни компании.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР