Френската компания за финансови услуги Trande Company Finances обмисля възможностите

...
Френската компания за финансови услуги Trande Company Finances обмисля възможностите
Коментари Харесай

Френски инвеститор обмисля да прави товарни от пътнически самолети у нас

Френската компания за финансови услуги Trande Company Finances обмисля опциите да отвори център в България за преконстроиране на пътнически в товарни самолети за карго услуги.

Интересът на компанията към страната е бил доказан по време на среща на основния секретар на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) Росица Апостолова с бизнес делегация от Департамента Вал д`Oаз в Париж.

Trande Company Finances работи като медиатор и сега сътрудниците й в тази активност са американски. Компанията обаче желае да започва такава активност и в Югоизточна Европа.

" В момента преконструирането от пътнически в карго самолети се прави само в Съединени американски щати. Предвижда се тази активност да стартира да се реализира и в Европа ", разяснява основателят и началник на компанията Йосеф Херайеф. За задачата се търсят подобаващи локални сътрудници в Югоизточна Европа, в това число и в България.

На първичен стадий се обмисля да бъдат наети 150 инженери и техници за пускане на плана, като те ще би трябвало да приготвят по към 15 самолета годишно.

По думите на Херайеф в Съединени американски щати потенциалът е към 150 самолета годишно, като там извършват поръчки от целия свят. Към момента обаче има дефицит на карго самолети и много поръчки са на изчакване.

Главният секретар на ИАНМСП Росица Апостолова уточни, че България към този момент работи в региона на авиоиндустрията след стъпването на няколко непознати компании за ремонт на самолети и елементи.

В края на предишния месец беше оповестена друга инвестиция в авиоиндустрията в страната още веднъж от френска компания. Фирмата " Латекоер " удостовери, че ще вложи 11 милиона евро в построяването на цех за производството на части за самолетите на Airbus в зона " Марица " на " Тракия икономическа зона ".

 Вдигат цех за елементи за Airbus край Пловдив
Вдигат цех за елементи за Airbus край Пловдив

Инвестицията е от 11 милиона евро и в началото ще бъдат наети 200 души
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР