Френската компания Total ще инвестира в строителството на претоварващи LNG-терминали

...
Френската компания Total ще инвестира в строителството на претоварващи LNG-терминали
Коментари Харесай

Total планира да придобие 10 % от LNG-терминала на „Новатек“ в Мурманнск и Камчатка


Френската компания Total ще влага в строителството на претоварващи LNG-терминали на „ Новатек “ в Мурманск и на Камчатка и да получи дял от 10 % в двата плана е съобщил пред публицисти ръководителят на френската компания Патрия Пуяне.

„ Ние просто обявихме, че влагаме в „ Арктик СПГ-2 “, само че също по този начин ще влагаме в терминалите в Мурманск, а също и на Камчатка. Total ще бъде сътрудник в тези два хъба “, е споделил Пуяне. „ Всичко тово е дял от 10 %. Плюс, както помните, че ние сме и акционери в „ Новатек “, е добавил той.

„ Total е наш сътрудник в плановете „ Ямал СПГ “ и „ Арктик СПГ -2 “, и считаме желанията на Total да придобие 10 % дял в двата претоварващи терминала за стратегически и ефикасни “, са коментирали от „ Новатек “ за РИА Новости думите на Пуяне.

„ Новатек “ възнамерява строителство на комплекс за претоварване и предпазване на LNG в залива Ура в Мурманска област. Количеството за претоварване може да е от порядъка на 20 млн. тона годишно. „ Новатек “ възнамерява също по този начин да провежда пункт за претоварване на LNG в Камчатка за 20 млн. тона годишно с опция за нарастване до 40 млн. тона.

През януари ръководителят на „ Новатек “ Леонид Михаелсон сподели, че Total желае да стане оператор на бъдещия LNG-терминал на съветската компания в Мурманск, а японски сътрудници се интересуват от присъединяване в камчатския терминал. Той означи, че в случай че Total резервира желанието си, то „ Новатек “ ще се съгласи, френската компания да влезе с дял в плана.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР