Френската компания Малтери Суфле България инвестира в Плевен 30 млн.евро

...
Френската компания Малтери Суфле България инвестира в Плевен 30 млн.евро
Коментари Харесай

Френска компания инвестира в Плевен 30 милиона евро

Френската компания " Малтери Суфле България " влага в Плевен 30 млн.евро за увеличение на индустриалните си мощности в града над три пъти. Това заяви на конференция в община Плевен Оливие Жофроа - пълномощник на сдружението. 

Производството на малц на завода в Плевен от 15 000 тона ще се усили на 50 000 тона. Компанията е от 5 години в Плевен.

Новият цех сега се проектира, а строителството му ще стартира през април 2018 година, като се чака стартиране в употреба през септември 2019 година. Новата мощ ще бъде високотехнологична с 20 служащи, които ще преминат специфична подготовка. 

Тази инвестиция в Плевен е знак за интензитета на връзките сред Франция и България, съобщи посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел, който участва на оповестяването на капиталовото желание. Посещението на президента Макрон и диалозите му с политическите управляващи в България отвориха нови порти на съдействие, акцентира той.

По думите му от инвестицията в Плевен ще бъдат наранени и други стопански браншове, изключително земеделието - бранш, който има огромно бъдеще. Добре ориентирани европейски фондове биха могли да подкрепят както вложителите, по този начин и Плевен, сподели дипломатът. Той означи и значимия екологичен аспект на инвестицията в общите старания за битка с климатичните промени. 

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР