Френската компания Engie, която е сред партньорите на „Газпром“ в

...
Френската компания Engie, която е сред партньорите на „Газпром“ в
Коментари Харесай

Engie епредоставила досега финансиране от 500 млн. евро за Северен поток 2 и е готова да предостави още толкова


Френската компания Engie, която е измежду сътрудниците на „ Газпром “ в „ Северен поток 2 “ към този момент е предоставила на Nord Stram 2 AG финансиране от порядъка на към 500 млн. евро и е подготвена да даде останалата част от средствата. Това е съобщил за РИА Новости изпълнителният вицепрезидент на Engie Pierre Chareyre.

Engie е уверена в реализирането на плана и без значение от предприемането на наказания от страна на Съединени американски щати, газопроводът ще бъде пуснат в употреба през 2019 година, е декларирал още той.

„ Смятаме, че „ Северен поток 2 “ е значим за застраховане на сигурността на Европа. Политиката ни е за увеличение на източниците на газ на европейския пазар както от Русия, по този начин и от други страни. Затова взехме решение да подкрепим „ Северен поток 2 “, декларира той.
„ Според обясненията на управляващите на Съединени американски щати към сегашния миг глобите не ни не разрешават поддръжка за „ Северен поток 2 “. Ако разпоредбите се трансформират, ще създадем оценка на обстановката и ще определим позицията си. Но ще създадем това единствено в случай че се промени нещо, към този момент такива промени няма “, е декларирал още топмениджърът на Engie”.

Повечето от процедурите към този момент са извършени и съм убеден, че без значение от това какво ще се случи, газопроводът ще бъде приключен “, прибавя той. „ Да, газопроводът ще бъде пуснат в употреба по график. Засега няма аргументи за забавянето му “, прецизира още Chareyre.
По думите му траншът за Nord Stream 2 ще бъде възложен по график според от потребностите на плановата компания от финансиране.
Новият газопровод „ Северен поток 2 “ се възнамерява да бъде с две разклонения с общ потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно, като ще потегля от Русия през Балтийско море до Германия. От всички страни през които минава остава приемането на позволение единствено от Дания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР