Френската компания Aéroport de Paris има водеща роля в консорциума

...
Френската компания Aéroport de Paris има водеща роля в консорциума
Коментари Харесай

Фаворитът за концесионер на летище София е френска, а не турска компания

Френската компания Aéroport de Paris има водеща роля в консорциума ADP/TAV, който е подал една от най-хубавите предложения за концесия на летище София. Компанията, основана в Париж, е с дял от 75% в бизнес обединяването, а предлагането на консорциума ADP/TAV е напълно френска оферта.
Това се споделя в изказване на Френско-българската комерсиална и индустриална камара и нейния ръководител Стефан Делайе, което опровергава появила се в разнообразни медии неправилна информация по отношение на процедурата по отдаване на концесия на летище София.
Основните акционери на ADP са френската страна (50,6%), холандската група Dutch Royal Schiphol Group (8%), както и разнообразни частни индустриални и финансови вложители.
TAV е младшият сътрудник в този консорциум, с едвам 25% от акциите, акцентират от камарата, допълвайки, че от юни 2017 година 46,12% от акциите на TAV са благосъстоятелност и се управляват от Групата Aéroport de Paris, което я прави част от тази интернационална група, а не от турска компания.
Председателят на Съвета на шефовете на TAV Едуард Аркрайт е заместник-изпълнителен шеф на Групата Aéroport de Paris, а другите акционери са най-вече интернационалните, прецизира се в декларацията.
От камарата акцентират, че от април тази година TAV към този момент не е оператор на летище Истанбул, заради което било неопределено представянето на компанията да бъде ограничавано до турския ѝ генезис.
Според Френско-българската комерсиална и индустриална камара би било чудесна опция за летище София да се причисли към световната мрежа на Групата Aéroport de Paris.
Изборът на този сътрудник ще бъде превъзходен знак за динамичността на френско-българските стопански връзки, които са изключително дейни в производството на части за авиотранспортния бранш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР