Френската издателска къща Пти фюте (в превод Малкият хитрец) представи

...
Френската издателска къща Пти фюте (в превод Малкият хитрец) представи
Коментари Харесай

Не тръгвайте за Северна Корея, преди да прочетете това

Френската издателска къща Пти фюте (в превод Малкият хитрец) показа първия си туристически гайд за Северна Корея, предадоха международните организации.
 
" Гайдът не е умислен, с цел да възхвалява севернокорейския режим, нито да го съди, а с цел да покаже действителния интерес, който съставлява страната за туристите ", споделя съоснователят на издателството Жан-Пол Лабурдет, който показа гайда, отпечатан в тираж 4000 екземпляра и съдържащ 190 страници.


 
В гайда се споделя, че няма никакви проблеми със сигурността в Северна Корея.
 
Същевременно управляващите на Франция не предлагат, с изключение на при наложителна причина, на жителите си да посещават Северна Корея и в в случай че това се наложи да са допустимо най-предпазливи и бдителни. Френското външно министерство акцентира репресивния темперамент на севернокорейския режим, неспазването на човешките права и свободи, продължаването на балистичните проби и на нуклеарните опити и провокативното държание на Северна Корея към интернационалната общественост, напомня Франс прес.
 
И в случай че туристическата виза е лесна да приемане, то издателството Пти фюте признава, че у словията на визитата в Северна Корея са доста ограничаващи - би трябвало да се премине през утвърдена от управляващите туристическа организация, през наложени от управляващите хотели и заведения за хранене и е невероятно да се тръгне на спонтанни разходки.
 Северна Корея байрак ThinkStock/Getty Images-->

 
В гайда туристите са предизвестени да не носят книги за деликатни в политически проект въпроси, съобщи Ройтерс.
 
Предупреждава се, че някои отклонения могат да им костват скъпо, да вземем за пример тежки наказания, както е бил казусът с американския студент Ото Уормбиър. Той беше наказан на 15 години насилствен труд, тъй като откраднал агитационен плакат по време на престоя си в Северна Корея. Ото умря през юни 2017 година, откакто беше репатриран в кома от Северна Корея в Съединени американски щати. Според американското правораздаване той е изпаднал в кома поради мъчения през прекараните 18 месеца в Северна Корея.
 
Ето за какво в гайда се предлага на туристите да не вършат фотоси на летища, на пътища, на мостове, на гари, да не хвърлят в кофите или да не сгъват вестник , в който има фотоси на някогашни и сегашни с евернокорейски водачи, а да ги навиват на руло.
 Пореден нуклеарен опит на Северна Корея БГНЕС

 
Проектът за гайда е подет преди четири години, споделя Лабурдет. Не чакахме Доналд Тръмп и Ким Чен-ун да се сдружат и страната да се озове под светлините на прожекторите. Трябваше ни време, с цел да намерим подобаващи френскоезични създатели, добави той.
 
Лабурдет сподели, че издателството има желание да разгласява гайд за всички страни по света. Липсват ни Ирак , Саудитска Арабия или Либерия, добавя той.
 Северна Корея туристи Guliver/Getty Images
Туризмът остава един от дребното надеждни източници на непознати доходи за Северна Корея, подложена на тежки наказания от страна на Организация на обединените нации, ориентирани против 90 % от годишния й експорт на морски артикули, текстил и първични материали в размер на 3 милиарда $, отбелязва Ройтерс.
 
Около 400 френски туристи посещават годишно Северна Корея. Издателството за гайдове Пти фюте има издадени към 800 гайда, добавя организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР