Френската инвестиционна банка Natixis е изправена пред сериозни проблеми след

...
Френската инвестиционна банка Natixis е изправена пред сериозни проблеми след
Коментари Харесай

Френската инвестиционна банка понесе сериозни фондови загуби

Френската капиталова банка Natixis е изправена пред съществени проблеми откакто нейното поделение H20 Asset Management реализира най-сериозни загуби през осемгодишната си история. В рамките на четири дни активите на шестте фонда, ръководени от капиталовата компания, понижиха с повече от 5.6 милиарда евро, достигайки стойност по-ниска от 16 милиарда евро.

Преди дни компанията съобщи пред Bloomberg, че приключването на капитали се е забавило и даже се следи прочут приток на вложения. H2O Asset Management, учредена от Бруно Кръстес и Винсент Чайли през 2010 година с поддръжката на френската капиталова банка Natixis SA, се опита да спре намаляването на активите, убеждавайки вложителите, че фондовете ще могат да правят нужните заплащания. Ръководството на организацията се опита да избегне ориста на швейцарския шеф на активи GAM Holding AG и един от водещите хедж фондове на известния английски стоков управител Нийл Уудфорд, който спря заплащанията към клиенти.

"Файненшъл таймс " заяви, че Н20 Asset Management е натрупала облигации, издадени от компании на стойност 1.4 милиарда евро. Ценните бумаги се разпределят сред няколко фонда, само че обстановката се утежнява от обстоятелството, че консултантската компания Morningstar приключи рейтинга на един от фондовете на H2O Asset Management, Allegro, заради опасения за ликвидността на активите си. А всичко това докара до загуби на стойност 113 милиона евро.

Фондовете MultiAggregate и Adagio, които също са под контрола на H20 Asset Management, демонстрираха максимален спад в границите на един ден. Загубите за двата фонда и Allegro за деня възлизат общо на 325 милиона евро. Всички тези загуби оказаха сериозен напън върху акциите на Natixis и предходната седмица те записаха спад от 12%. След съвсем десетилетие на съвсем непрекъснат приток, клиентите предходната седмица започнаха да изтеглят пари от част от средствата си, поради опасения за неликвидни холдинги. Инвестиционната компания, чиито общи активи надвишиха 32 милиарда $ в края на 2018 година съобщи, че ще назначи самостоятелен инспектор, който да възвърне доверието на вложителите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР