Френската икономистка с български корен Стефани Станчева, която е професор

...
Френската икономистка с български корен Стефани Станчева, която е професор
Коментари Харесай

Икономист от български произход ще съветва Макрон

Френската икономистка с български корен Стефани Станчева, която е професор в Харвард, ще бъде измежду съветниците на френския президент Еманюел Макрон, съобщи БНР. Тя е отличена с голям брой награди, а предходната година бе определена за най-хубав млад икономист от френското издание „ Льо Монд “.

„ Много е значимо да се вслушваме повече в хората " - този съвет е отправяла нееднократно Стефани Станчева, чиито проучвания на данъчната политика и неравенствата впечатляват международните стопански специалисти и провокират диспути.

Младата икономистка ще бъде част от влиятелен екип от 26 световноизвестни имена, които ще поучават френския президент Макрон по главните световни стопански провокации - климат, неравноправие и демография.

Стефани Станчева е посочена от френския нобелов лауреат Жан Тирол и Оливие Бланшар, някогашния основен икономист на Международния валутен фонд, за лидер на работната група по неравенствата - извънредно комплицирана тематика на фона на икономическия срив след епидемията на ковид, вероятностите за нови налози и горещия френски обществен климат, изразен в придвижването на „ жълтите жилетки “.

Изследванията на даровитата икономистка залагат на изследванията на публичните настройки за данъчната политика и визията за данъчна правдивост.

Комисията би трябвало да показа в края на годината отчета с рекомендациите си, които явно са за дълготрайна вероятност, оттатък рамките на президентския мандат на Макрон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР