Френската икономика ще нарасне с 0,3 процента през второто тримесечие

...
Френската икономика ще нарасне с 0,3 процента през второто тримесечие
Коментари Харесай

Икономиката на Франция ще нарасне с 0,3% през второто тримесечие

Френската стопанска система ще нарасне с 0,3 % през второто тримесечие излиза наяве от централната банка на страната. Втората най-голяма стопанска система в еврозоната поддържа релативно постоянен ритъм на напредък, макар антиправителствените митинги.

Месечното бизнес проучване на Френската централна банка регистрира спад в индустриалната промишленост до 99 пункта от 100 пункта през март, написа Reuters. Свиване има и в бранша на услугите, който през март е бил 101 пункта, а през април 100.

През предишния месец формалните данни демонстрираха, че френската стопанска система е записала 0.3-процентов растеж за първото тримесечие на 2019 година, отбелязвайки третото си тримесечие по ред на напредък с този ритъм.
 Франция готви понижаване на налозите, с цел да угоди на
Франция готви понижаване на налозите, с цел да угоди на " жълтите жилетки "

Държавата е с най-високи данъци измежду развитите стопански системи

Въпреки това обаче икономистите останаха разочаровани, защото са очаквали по-голяма възвръщаемост на потребителските разноски, откакто държавното управление дава обещание да понижи налозите и да усили пенсиите.

В разследване на уличните митинги, ръководещите обрисуваха пакет от 11,2 милиарда евро през декември, с който целят да усилят приходите на най-бедните служащи и пенсионерите.

Президентът на страната Макрон предложи да се понижи още налога върху приходите през април.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР