Френската икономика би трябвало да се възстанови рязко през втората

...
Френската икономика би трябвало да се възстанови рязко през втората
Коментари Харесай

Франция очаква силен отскок на икономиката си още тази година

Френската стопанска система би трябвало да се възвърне внезапно през втората половина на годината след невиждан спад през първата половина на годината и по-специално през второто тримесечие заради въведените по това време строги ограничения за ограничение на ковид, заяви в сряда националната публична статистика INSEE.

Сривът за второто тримесечие на втората по величина стопанска система в Еврозоната евентуално ще е 17%. Понижението на Брутният вътрешен продукт за първите три месеца на 2020 е 5,3 на 100.

Френската статистика обаче предвижда мощен стопански отскок с 19% през третото тримесечие, последван от по-умерен напредък с 3% през четвъртото, като се чака към декември икономическата интензивност в страната да остане с сред 1% и 6% под предкризисните си равнища.

За цялата 2020 г. INSEE чака стопанската система на Франция да се свие с 9%, което ще съставлява най-слабото ѝ показване от далечната 1948 година, или откогато френската статистика разполага с този вид данни. Тази прогноза обаче е малко по-добра от спада с 11%, който беше заложен в последно ревизирания бюджет на Франция за 2020 година.

В средата на март държавното управление сложи Франция под една от най-строгите блокади и карантини в Европа, само че през последните седмици стопанската система претърпява " последователно, само че внезапно възобновяване ", откакто от 11-ти май управляващите започнаха да отстраняват въведените ограничавания, отбелязва INSEE.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР